Vastuullisuus

Vastuullisuus on mukana toiminnassamme niin tuotteen valmistuksessa, arkipäiväisissä töissä kuin päätöksenteossakin. Meiltä ostaessasi sinun ei tarvitse pohtia onko tuote valmistettu vastuullisesti vaan jokainen tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu vastuullisuus edellä.

Vastuullisuus materiaalivalinnoissa

Käytämme tuotteissamme ainoastaan luomu- ja kierrätysmateriaaleja, iitulina

Kankaat

Luomukankaamme tulevat eri puolilta Eurooppaa ja koska emme pysty itse kiertämään jokaisen kangasvalmistajan ja puuvillan kasvattajan luona, olemme valinneet vastuullisuuden mittareiksi GOTS- ja IVN best sertifikaatit. Nämä sertifikaatit ovat mielestämme onnistuneet tehtävässään sillä ne takaavat, että koko tuotteen synty raaka-aineiden valmistuksesta kauppaan asti on mennyt tarkkojen kriteerien mukaan.

Aina kun tilaamme uutta kangasta, selvitämme tarkkaan kankaan alkuperän, valmistajan vastuullisuuden, sertifikaatit sekä mahdolliset vastuullisimmat toimittajat vastaavalle kankaalle. Pidämme myös huolen, että toimittaja on pysynyt lupauksissaan kun seuraavan kerran tilaamme samaa kangasta. Suurin osa kankaistamme tulee toimittajilta, joilla on sama ajatus kuin meillä eli ”myymme ainoastaan luomua” ja se helpottaa myös meidän työtämme materiaalien hankkimisessa. 

Kun yrityksemme kasvaa, niin mekin haemme luomutuotteillemme GOTS-sertifikaatin, jotta koko tuotteen valmistusketju on virallisesti raaka-aineesta asiakkaallemme asti juuri sitä mitä se on nytkin. 

Etsimme mallistoomme myös jatkuvasti uusia entistä luontoystävällisempiä materiaaleja ja testissä meillä onkin tällä hetkellä kierrätysmateriaaleista valmistettuja kankaita. Kierrätys on tätä päivää ja mikä sen parempi kuin käyttää materiaalit ihan viimeistä hitusta myöten.

Kankaanpainovärit

Myös kankaanpainovärit olemme valinneet vastuullisuus näkökulmasta. Kankaanpainovärimme eivät sisällä liuottimia, ftalaatteja eivätkä raskasmetalleja. Kankaanpainoväriemme valmistaja on saanut Soil association approved sertifikaatin painoväreille, joita käytämme tuotannossamme. Samoja painovärejä on tilattavissa nettikaupastamme myös omiin kankaanpainoprojekteihin.

Langat

Valmistamme kestorätit ja kestovanulaput kierrätyspuuvillalangoista virkkaamalla. Näissä tuotteissa käytetty lanka on 100% kierrätyspuuvillaa ja  ne ovat kestäneet omassa käytössämme vuosien ajan kovaa kulutusta. Ajattele kuinka monta sieniliinaa vähemmän kuluu kun vaihdat ne pariin kestorättiin, jotka kestävät vuosia. 

Vastuullisuus päätöksenteossa

Teemme jokaisen päätöksen yrityksessämme vastuullisuus edellä (medium) - iitulina

Teemme jokaisen päätöksen yrityksessämme vastuullisuus edellä. Vaikka kehittäisimme aivan ihanan tuotteen, mutta sitä ei pystyttäisi valmistamaan vastuullisesti, jättäisimme sen valmistamatta.

Tuotteiden suunnittelu vastuullisuus edellä

Suunnittelemme tuotteemme niin, että ne voidaan valmistaa mahdollisimman vastuullisesti ja niillä on jokin käyttötarkoitus. Vaatteet suunnittelemme niin, että ne ovat tietenkin mukavia päällä, mutta myös monikäyttöisiä. Useimmat vaatteistamme ovat sellaisia, että ne voi sujauttaa päälle arkena, mutta ne sopivat myös juhliin. Vaatteemme ovat myös helposti yhdisteltävissä eri kokonaisuuksiin. Monikäyttöisyys vähentää tarvetta hankkia vaatekaappia liian täyteen ja kun vaate on monikäyttöinen ja erityisen mukava päällä, siitä tulee helposti luottovaatteemme. Luottovaatettahan käytämme viikoittain ja pidämme sitä vielä vuosienkin jälkeen. Lopulta tuhansien käyttökertojen jälkeen kaiken nähneenä ja hieman nuhjuuntuneena käytämme sitä edelleen lempivaatteenamme kotona. Mikä sen vastuullisempaa kuin käyttää vaate ihan loppuun asti.

Jälleenmyyjien etsiminen ja valinta

Etsimme tuotteillemme jälleenmyyjiä, joiden arvot kohtaavat meidän arvomme. Meille on tärkeää, että voimme tarjota jälleenmyyntiin mahdollisimman vastuullisesti valmistettuja tuotteita ja haluamme, että myös jälleenmyyjämme huolehtivat omalta osaltaan tuotteen vastuullisuudesta kuluttajalle asti. 

Vastuullisuus työnteossa

Uskomme, että pienetkin arkiset valinnat luonnon puolesta ovat loppupeleissä merkityksellisiä - iitulina 2

Vastuullisuus työnteossa on sitä, että huomioimme myös pienillä valinnoillamme ympäristöä. Uskomme, että pienetkin arkiset valinnat luonnon puolesta ovat loppupeleissä merkityksellisiä ja vastuullisuudesta on tullut meille tapa työskennellä. 

  • Kierrätämme kaikki roskat
  • Käytämme kaikki meille saapuvien materiaalien pakkaukset uudelleen mm. kankaanpainossa suojina
  • Käytämme jokaisessa työvaiheessa niin paljon kierrätettyjä työvälineitä kuin mahdollista
  • Huolehdimme työvälineiden kunnosta niin, että ne kestävät vuosia
  • Kankaiden ylijäämäpalat käytämme pieniin tuotteisiin, esim. hernepusseihin ja pienimmät silput käytämme mattojen valmistukseen
  • Kangastoimittajiltamme tulevat mallitilkut lahjoitamme perhepäivähoitajille lasten askartelutarvikkeiksi
  • Hoidamme kaikki yrityksen kulkemiset ja kuljetukset ladattavalla  autolla
  • Työtilamme lämmityksessä olemme luopuneet fossiilisesta polttoaineesta ja lämmitys tapahtuu nyt ilmavesilämpöpumpulla

Jokaisen yrityksen kuten meidänkin vastuullisuudessa on jatkuvasti parannettavaa. Me uskomme, että jatkuvalla yrityksen kehittämisellä ja omien työtapojen tarkkailulla on äärimmäisen tärkeä tehtävä yrityksen vastuullisuuden ylläpitämisessä. 

"Vaikka kehittäisimme aivan ihanan tuotteen, mutta sitä ei pystyttäisi valmistamaan vastuullisesti, jättäisimme sen valmistamatta."

Vieritä ylös
Open chat
1
Hei, olen Iisa!
Voinko auttaa jotenkin? 😊

Vastaan yleensä heti.
Jos olen painamssa kangasta niin voi kestää pieni hetki. Yöllä lähetettyihin viesteihin vastaan heti aamulla. 🙋‍♀️